O nama

SYS Company d.o.o. je bosanskohercegovačka IT kompanija osnovana 1999. godine. Od samog osnivanja, etablirao se kao istinski value added distributer sa ciljem da svojim partnerima pruži najveći mogući kvalitet proizvoda i usluga, što je i danas osnovna odlika kompanije. SYS Company za svoj zadatak prvenstveno ima razvijanje povjerenja, partnerstva i potražnje za proizvodima svojih principala, a na tom putu ulažemo u razvoj i oplemenjivanje tržišta, podstičući razumjevanje proizvoda od strane partnera i krajnjih korisnika.

Već u prvoj godini poslovanja, SYS Company je postao autorizirani Cisco Systems distributer za Bosnu i Hercegovinu, da bi već u drugoj godini poslovanja dobili status autoriziranog Microsoft  distributera za Bosnu i Hercegovinu. Distibucijski portfolio širimo 2003. godine, kada smo upotpunili našu ponudu sa infrastrukturalnim rješenjima kompanije Rittal, dok smo 2007. godine započeli saradnju i sa francuskim proizvođačem rješenja za besprekidno napajanje Infosec.

Prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine postajemo autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa DellEMC value portfoliom.

2017. godinu započinjemo sa distribucijom proizvoda iz scanning and printing portfolija Honeywell, još jednog svjetski poznatog proizvođača.

U 2018. godini SYS Company i Dahua Technology, renomirani svjetski proizvođač pametnih rješenja u polju video-nadzora, kontrole pristupa i video prezentacijske opreme, potpisali su distributerski ugovor, kojim je SYS Company postao distributer Dahue za Bosnu i Hercegovinu. SYS Company će ponuditi svojim partnerima kamere vrhunskog kvaliteta za video-nadzor, ali i za pametni nadzor kroz: perimetrijsku zaštitu, termalne kamere, kamere koje koriste vještačku inteligenciju za prepoznavanje lica i registarskih oznaka, kamere za brojanje posjetilaca itd. U portfoliju će se naći i oprema za kontrolu pristupa, te video projekcije kroz video-zidove, monitore i, sve popularniji, Digital Signage, gdje je moguća centralna upravljivost većim brojem unutrašnjih i vanjskih oglašivačkih monitora i video-zidova na različitim lokacijama.

Kao value added distributor, SYS Company svojim partnerima omogućava presales usluge, isporuku proizvoda sa lagera u Sarajevu, direktnu komunikaciju sa proizvođačem, kao i postsales usluge, koje nerijetko uključuju servisiranje opreme i obezbjeđenje rezervnih dijelova za isporučenu opremu.

Izvrsnost je ono što nas pokreće. Vodeću poziciju na tržištu gradimo na stručnosti, praćenju postojećih i kreiranju novih trendova.

Našim klijentima pružamo sveobuhvatnu uslugu relizacije IT projekata, poslovnog savjetovanja i edukacije, u skladu s njihovim potrebama, a čija kvaliteta je utemeljena na primjeni savremenih pristupa u poslovanju te višegodišnjem praktičnom iskustvu užeg tima i dokazanih stručnjaka s kojima surađujemo.

Naše iskustvo u distribuciji, poslovnim procesima te implementaciji IT rijesenja odnosi se na srednje i velike kompanije unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Kako Vam možemo pomoći?

Ukoliko trebate asistenciju kontaktirajte naš ured. Bićemo sretni da pomognemo.