fbpx
Agilni razvoj za Management
Slider

Agilni razvoj za Management

Kroz webinar će vas voditi Nenad Trajkovski, stručnjak za agilnu transformaciju kompanija.

Datum održavanja: Četvrtak, 05.11.2020.

Webinar je ograničen na 20 učesnika!

Agilni način upravljanja projektima danas je „mainstream“. S korijenima u Japanskoj filozofiji poslovanja, agilne metode postaju rastući trend, ne samo u vođenju projekata, već i cjelokupnom poslovanju organizacija. Rezultati istraživanja pokazuju značajne rezultate u povećanju produktivnosti, vidljivosti projekata, lansiranju proizvoida na tržište u odnosu na klasične metode.

U današnjem svijetu razvoj novih proizvoda i novih funkcionalnosti unutar postojećih proizvoda se bazira na stalnim promjenama potreba tržišta. Tradicionalni pristup u kojem se radila sveobuhvatna analiza, dizajn, razvoj, testiranje, marketing, ne može odgovoriti na te izazove. Stoga agilni pristup poslovanju jedini može brzo i pravovremeno odgovoriti na te stalne promjene. Međutim, važno je pravilno uvesti agini razvoj, a za to je potrebno prije svega, uz teoretsko znanje, i promjena načina razmišljanja. U ovom treningu proći ćemo kroz sve korake koje je potrebno proći da bi kompanija mogla raditi agilno u punom smislu te riječi.

Teme webinara:

Što je to tradicionalni način razvoja i koje su mu karakteristike;

Što je agilni pristup razvoju i koje su mu karakteristike;

Što su osnovne razlike između tradicionalnog i agilnog načina;

Što je to Lean razmišljanje i kako je to napravila Toyota;

Koji su osnovni agilni principi;

Koji su najraširenije agilne metode: Scrum, Kanban i ScrumBan;

Management i manageri u agilnom pristupu;

Ugovaranje u agilnom razvoju;

10 koraka najvažnijih za tranziciju u agilni razvoj koje manageri moraju poduzeti.

Cilj webinara:

Po završetku webinara, polaznici će znati kako definirati razliku između tradicionalnog i agilnog razvoja, prepoznati zamke u svojoj kompaniji koje stoje na putu agilne transformacije, odrediti timove koji će raditi na agilnoj transformaciji, pravilno odrediti prioritete i projekte na kojima će se provesti agilna transformacija prije nego transformacije cijele kompanije te izabrati pravilnu metodu za transformaciju na agilni razvoj.

Webinar je namijenjen:

Webinar je namijenjen svim managerima koji žele saznati što treba učiniti da bi svoju kompaniju i timove vodili na agilni način i kako rade agilni timovi, te osobama koje žele raditi ili rade agilno, a žele naučiti kako pravilno planirati i procjenjivati, te pratiti svoju kompaniju na agilni način. Namijenjen je osobama s i bez iskustva, te ljudima koji rade u: Managementu, Nabavi, Prodaji, Marketingu, Proizvodnji, Finansijama, IT-u.

Predavač

nenad newsletter

Nenad Trajkovski radi kao samostalni konsultant. Glavna područja su mu: Upravljanje projektimakonsolidacija i uvođenje projektnih procesa u kompanijeuvođenje i kontrola Agilnog razvoja i PMO-a. Redovni je predavač ne domaćim i inostranim IT konferencijama. Više od teoretskog znanja, a koje potvrđuju njegovi brojni certifikati, polaznicima znači njegovo dugogodišnje iskustvo (30+ godina) u upravljanju različitim vrstama programa i projekata te uspostava i rad ureda za upravljanje projektima – PMO. Između ostalog, Nenad je voditelj složenih IT projekata te trener za vođenje projekata, upravljanje metodologijama i MS PROJECT. Redovni je predavač na Microsoft WINDAYS, Network i Thrive konferencijama. U proteklih 5 godina nalazi se među prvih 5 predavača po ocjenama publike. Posjeduje PMP (Project Management Professional), RMP (Risk Management Professional), ACP (Agile Certified Practitioner) i PSM-I (Professional Scrum master), MCP – Microsoft Certified Professional, MCT – Microsoft Certified Trainer, MCTS – Microsoft Certified Technical Specialist i MVP Microsoft Most Valuable Professional for MS PROJECT certifikate. Vlasnik je konsultantske kompanije NT Consulting.

Cijena

Kotizacija za učešće na webinaru Agilni razvoj za Management iznosi 355,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 30. oktobra iznosi 315,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 255,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:

Učešće na webinaru putem Microsoft Teamsa
Dokumentacija i nastavni materijali u elektronskoj formi
Potvrdu o učešću na seminaru

Mjesto i vrijeme održavanja:

Vrijeme: 05. novembar, 10-16h

Platforma za održavanje webinara: Microsoft Teams, nije potrebna instalacija kod polaznika, registrirani polaznici dobivaju link za uključenje u webinar.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

Izjave polaznika

Jako dobro pripremljen seminar sa akcentom na bitne segmente kontrolinga. Veoma dobro ukomponovana praktična primjena.

Berina Oruč Mirvić
Robot General Trading Co d.o.o.

Seminar Finansijski kontroling je bio vrlo koristan. Predavač je vrlo zanimljiv, u objašnjavanju koristi primjere iz prakse što olakšava razumijevanje samog predavanja.

Sanja Stjepanović
Sarajevska berza - burza

Seminar Finansijski kontroling je bio odličan! Damir Sokolović veoma dobro pripremljen predavač sa realnim pogledom na proces poslovanja. Sve pohvale za kompletnu organizaciju seminara!

Armin Gadžo
Gadžo Comerc d.o.o.

Cjelokupni utisak za seminar Finansijski kontroling je odličan. Predavač Damir Sokolović je na veoma interesantan način, kroz svoje izlaganje uspio da ja kao polaznik seminara povežem pojedine procese u svojoj firmi tj. da ih bolje razumijem.

Selma Ahmetović
PBH Technologies d.o.o.

Jako kreativno izlaganje od strane gospodina Mladena i gospodina Emira. Njihovi savjeti diraju u samu srž naših problema i smatram da nakon ovog seminara moj pristup poslu i rezultati će biti znatno efikasniji. Hvala od srca i želim vam sve najbolje.

Admir Ališehović
inMotion d.o.o.

Cjelovit i poučan seminar sa konkretnim primjerima popraćenim još konkretnijim prijedlozima za unaprijeđenije ličnih vještina. Iskrene preporuke!

Hamza Okanović
inMotion d.o.o.

Cjelokupan sadržaj seminara je savršeno prilagođen ciljanoj grupi. Odlična interakcija između predavača i polaznika tokom cijelog seminara.

Amela Musić
inMotion d.o.o.

Reference

SYS Company d.o.o. je bosanskohercegovačka IT kompanija osnovana 1999. godine. Od samog osnivanja, etablirao se kao istinski value added distributer sa ciljem da svojim partnerima i korisnicima pruži najveći mogući kvalitet proizvoda i usluga, što je i danas osnovna odlika kompanije.

Naše višegodišnje iskustvo u distribuciji, analizi poslovnih i IT procesa, te implementaciji IT rješenja smo sticali kako kod malih, tako i kod srednje velikim i enterprise kompanijama unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Izvrsnost je ono što nas istinski pokreće. Vodeću poziciju na tržištu gradimo na stručnosti našeg prodajnog i inžinjerskog kadra, praćenju postojećih i kreiranju novih trendova na IT tržištu, kao i na pružanju podrške poslovnim procesima i sistemima naših partnera i korisnika.

Naša misija je razvijanje povjerenja i partnerstva, a naš primarni zadatak je razvijanje potražnje za proizvodima i rješenjima svojih principala, te profesionalnim uslugama našeg iskusnog inžinjerskog tima. Na tom putu konstantno investiramo u razvoj i oplemenjivanje tržišta, podstičući razumijevanje cjelokupnih rješenja od strane partnera i krajnjih korisnika.

SYS Company 1999. godine postao je autorizirani Cisco Systems distributer za Bosnu i Hercegovinu, da bi već u drugoj godini poslovanja dobili status autoriziranog Microsoft distributera za Bosnu i Hercegovinu. Distribucijski portfolio širimo 2003. godine, kada smo upotpunili našu ponudu sa infrastrukturalnim rješenjima kompanije Rittal, dok smo 2007. godine započeli saradnju i sa francuskim proizvođačem rješenja za besprekidno napajanje Infosec.

Prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine postajemo autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa kompletnim Dell Technologies value portfoliom.

2017. godinu započinjemo sa distribucijom proizvoda iz scanning and printing portfolia Honeywell, još jednog svjetski poznatog proizvođača, da bismo krajem 2018. godine potpisali distributerski ugovor sa još jednim svjetskim liderom, ovaj put na polju video-nadzora, kontrole pristupa i video-prezentacijske opreme, Dahua Technology.

Posebno smo ponosni da 2019. otvaramo vrata SYS Company edukacijskog centra sa 4 moderno opremljene sale kapaciteta 80 mjesta. SYS Company edukacijski centar svojim će polaznicima omogućiti pohađanje inovativnih IT i poslovnih edukacija čiji se programi temelje na višegodišnjem iskustvu naših konsultanata u implementaciji vodećih tehnologija u različitim granama industrije.

Budite na vrijeme informisani o našim uslugama i akcijama.

Prijavite se na našu mailing listu: