fbpx

PRIJAVA NA WEBINAR 09. april - Webinar Agilno poslovanje nakon Corone i Agilni Management

Agilno poslovanje nakon Corone i Agilni Management

Pojavom Corona virusa poslovanje kompanija i život pojedinaca se promijenio preko noći. Ono na što smo navikli je – nestalo. Promjene su bile brze i nije bilo vremena za planiranje. Rad od kuće, odgođeni projekti, zatvorene granice – sve je to utjecalo na donošenje odluka. Odluke se mijenjaju iz sata u sat. Jednom riječju, postali smo – agilni, a da toga nismo bili ni svjesni.

Winston Churchill je rekao da pesimist u svakoj prilici nađe prijetnju, a optimist u svakoj prijetnji nađe priliku.

Agilno poslovanje, suprotno raširenom mišljenju, nije vezano samo uz IT industriju. Vezano je za sve kompanije i sve odjele unutar jedne kompanije. Proizvodnja, marketing, finansije, računovodstvo i na kraju, najvažnije, management  će se morati potpuno orijentirati na agilno poslovanje ili će nestati s tržišta. Corona virus je to najbolje pokazao!

Kako promjene i naredni period tranzicije provesti na pravi način, a da bi firma stvarno bila agilna?

Kroz seminar će vas voditi Nenad Trajkovski, stručnjak za agilnu transformaciju kompanija, a kroz primjere iz prakse će se obraditi teme kao što su:

Definisanje razlike između tradicionalnog i agilnog razvoja;

Zamke kompaniji koje stoje na putu agilne transformacije;

 Kako odabrati timove koji će raditi na agilnoj transformaciji;

Kako pravilno odrediti prioritete i projekte na kojima će se provesti agilna transformacija prije transformacije cijele kompanije;

 Kako izabrati pravilnu metodu za transformaciju na agilni razvoj.

Razgovarat ćemo o organizacijama kompanija danas i preprekama za razvoj poslovanja, kao i načinu reorganizacije. Također ćemo vidjeti koje su glavne prepreke prilikom agilne transformacije i zašto se neke kompanije nikad ne uspijevaju transformirati i što učiniti da se takva situacija izbjegne.

Teme webinara:

Što je to tradicionalni način razvoja i koje su mu karakteristike;

Što je agilni pristup razvoju i koje su mu karakteristike;

Što su osnovne razlike između tradicionalnog i agilnog načina;

Što je to Lean razmišljanje;

Koji su osnovni agilni principi;

Koji su najraširenije agilne metode i koju upotrijebiti;

Scrum procesni model;

Role u Scrumu;

Kanban procesni model;

ScrumBan procesni model;

Kako se planira u agilnom pristupu;

Praćenje napretka u agilnom pristupu;

Management i manageri u agilnom pristupu;

Ugovaranje u agilnom razvoju;

10 koraka najvažnijih za tranziciju u agilni razvoj koje manageri moraju poduzeti.

Po završetku webinara, polaznici će znati:

Definisati razliku između tradicionalnog i agilnog razvoja;

Prepoznati zamke u svojoj kompaniji koje stoje na putu agilne transformacije;

Odrediti timove koji će raditi na agilnoj transformaciji;

Pravilno odrediti prioritete i projekte na kojima će se provesti agilna transformacija prije nego transformacije cijele kompanije;

Izabrati pravilnu metodu za transformaciju na agilni razvoj.

Webinar je namijenjen:

Seminar je namijenjen svim managerima koji žele saznati što treba učiniti da bi svoju kompaniju i timove vodili na agilni način i kako rade agilni timovi, te osobama koje žele raditi ili rade agilno, a žele naučiti kako pravilno planirati i procjenjivati, te pratiti svoju kompaniju na agilni način. Namijenjen je osobama s i bez iskustva, te ljudima koji rade u:

Managementu;

Nabavi;

Prodaji;

Marketingu;

Proizvodnji;

Finansijama;

IT-u.

Predavač

Trajkovski

Nenad Trajkovski radi kao samostalni konsultant. Glavna područja su mu: Upravljanje projektima, konsolidacija i uvođenje projektnih procesa u kompanije, uvođenje i kontrola Agilnog razvoja i PMO-a. Redovni je predavač ne domaćim i inostranim IT konferencijama. Više od teoretskog znanja, a koje potvrđuju njegovi brojni certifikati, polaznicima znači njegovo dugogodišnje iskustvo (30+ godina) u upravljanju različitim vrstama programa i projekata te uspostava i rad ureda za upravljanje projektima – PMO. Između ostalog, Nenad je voditelj složenih IT projekata te trener za vođenje projekata, upravljanje metodologijama i MS PROJECT. Redovni je predavač na Microsoft WINDAYS, Network i Thrive konferencijama. U proteklih 5 godina nalazi se među prvih 5 predavača po ocjenama publike. Posjeduje PMP (Project Management Professional), RMP (Risk Management Professional), ACP (Agile Certified Practitioner) i PSM-I (Professional Scrum master), MCP – Microsoft Certified Professional, MCT – Microsoft Certified Trainer, MCTS – Microsoft Certified Technical Specialist i MVP Microsoft Most Valuable Professional for MS PROJECT certifikate. Vlasnik je konsultantske kompanije NT Consulting.

Cijena

Kotizacija za učešće na webinaru Agilno poslovanje nakon Corone i Agilni Management iznosi 195,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 155,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 125,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:

Učešće na webinaru putem Microsoft Teamsa
Dokumentacija i nastavni materijali u elektronskoj formi
Potvrdu o učešću na seminaru

Vrijeme održavanja webinara

Vrijeme: 09. april, 10-16h

Platforma za održavanje webinara: Microsoft Teams, nije potrebna instalacija kod polaznika, registrirani polaznici dobivaju link za uključenje u webinar.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

Izjave polaznika

Jako dobro pripremljen seminar sa akcentom na bitne segmente kontrolinga. Veoma dobro ukomponovana praktična primjena.

Berina Oruč Mirvić
Robot General Trading Co d.o.o.

Cjelovit i poučan seminar sa konkretnim primjerima popraćenim još konkretnijim prijedlozima za unaprijeđenije ličnih vještina. Iskrene preporuke!

Hamza Okanović
inMotion d.o.o.

Seminar Finansijski kontroling je bio vrlo koristan. Predavač je vrlo zanimljiv, u objašnjavanju koristi primjere iz prakse što olakšava razumijevanje samog predavanja.

Sanja Stjepanović
Sarajevska berza - burza

Cjelokupni utisak za seminar Finansijski kontroling je odličan. Predavač Damir Sokolović je na veoma interesantan način, kroz svoje izlaganje uspio da ja kao polaznik seminara povežem pojedine procese u svojoj firmi tj. da ih bolje razumijem.

Selma Ahmetović
PBH Technologies d.o.o.

Jako kreativno izlaganje od strane gospodina Mladena i gospodina Emira. Njihovi savjeti diraju u samu srž naših problema i smatram da nakon ovog seminara moj pristup poslu i rezultati će biti znatno efikasniji. Hvala od srca i želim vam sve najbolje.

Admir Ališehović
inMotion d.o.o.

Seminar Finansijski kontroling je bio odličan! Damir Sokolović veoma dobro pripremljen predavač sa realnim pogledom na proces poslovanja. Sve pohvale za kompletnu organizaciju seminara!

Armin Gadžo
Gadžo Comerc d.o.o.

Cjelokupan sadržaj seminara je savršeno prilagođen ciljanoj grupi. Odlična interakcija između predavača i polaznika tokom cijelog seminara.

Amela Musić
inMotion d.o.o.

Reference

SYS Company d.o.o. je bosanskohercegovačka IT kompanija osnovana 1999. godine. Od samog osnivanja, etablirao se kao istinski value added distributer sa ciljem da svojim partnerima i korisnicima pruži najveći mogući kvalitet proizvoda i usluga, što je i danas osnovna odlika kompanije.

Naše višegodišnje iskustvo u distribuciji, analizi poslovnih i IT procesa, te implementaciji IT rješenja smo sticali kako kod malih, tako i kod srednje velikim i enterprise kompanijama unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Izvrsnost je ono što nas istinski pokreće. Vodeću poziciju na tržištu gradimo na stručnosti našeg prodajnog i inžinjerskog kadra, praćenju postojećih i kreiranju novih trendova na IT tržištu, kao i na pružanju podrške poslovnim procesima i sistemima naših partnera i korisnika.

Naša misija je razvijanje povjerenja i partnerstva, a naš primarni zadatak je razvijanje potražnje za proizvodima i rješenjima svojih principala, te profesionalnim uslugama našeg iskusnog inžinjerskog tima. Na tom putu konstantno investiramo u razvoj i oplemenjivanje tržišta, podstičući razumijevanje cjelokupnih rješenja od strane partnera i krajnjih korisnika.

SYS Company 1999. godine postao je autorizirani Cisco Systems distributer za Bosnu i Hercegovinu, da bi već u drugoj godini poslovanja dobili status autoriziranog Microsoft distributera za Bosnu i Hercegovinu. Distribucijski portfolio širimo 2003. godine, kada smo upotpunili našu ponudu sa infrastrukturalnim rješenjima kompanije Rittal, dok smo 2007. godine započeli saradnju i sa francuskim proizvođačem rješenja za besprekidno napajanje Infosec.

Prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine postajemo autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa kompletnim Dell Technologies value portfoliom.

2017. godinu započinjemo sa distribucijom proizvoda iz scanning and printing portfolia Honeywell, još jednog svjetski poznatog proizvođača, da bismo krajem 2018. godine potpisali distributerski ugovor sa još jednim svjetskim liderom, ovaj put na polju video-nadzora, kontrole pristupa i video-prezentacijske opreme, Dahua Technology.

Posebno smo ponosni da 2019. otvaramo vrata SYS Company edukacijskog centra sa 4 moderno opremljene sale kapaciteta 80 mjesta. SYS Company edukacijski centar svojim će polaznicima omogućiti pohađanje inovativnih IT i poslovnih edukacija čiji se programi temelje na višegodišnjem iskustvu naših konsultanata u implementaciji vodećih tehnologija u različitim granama industrije.

Budite na vrijeme informisani o našim uslugama i akcijama.

Prijavite se na našu mailing listu: