fbpx

PRIJAVA NA WEBINAR 05. maj - Webinar Kako upravljati kriznim situacijama

Kako upravljati kriznim situacijama

Rad od kuće je otvorio prostor za upad hakera u informacioni sistem organizacije. Pandemija COVID 19 je prekinula proizvodne aktivnosti preduzeća, a samim tim i pretrpljeni finansijski gubitak su doveli firmu u nezavidnu situaciju.

Sadašnja situacija traži da se donesu značajne operativne i finansijske odluke. Što je sigurno, sve organizacije će prije ili kasnije biti podložne krizi.

PWC istraživanje pokazuje da je 70% menadžera u zadnjih 5 godina (prije COVID19)  prošlo kroz kriznu situaciju.  Menadžeri čije organizacije se nađu u kriznoj situaciji moraju djelovati brzo kako bi prepoznali uzročnik krize, preuzeli kontrolu nad istom i eventualno riješili situaciju sa najmanjim mogućim uticajem na poslovanje. Uspješan oporavak od krizne situacije zahtijeva sveobuhvatnu pripremu, prepoznavanje problema i jasne korake u cilju ispravljanja istih.

Lako je biti general poslije bitke. Ono što je sigurno je da postoje krizne situacije koje se ne mogu izbjeći. Organizacije su ili će biti pod pritiskom da donesu odluke koje nisu savršene. Međutim postoje negativni efekti koji se sigurno mogu izbjeći ili ba smanjiti dio negativnih uticaja na poslovanje. Ovo umanjenje negativnih efekata pravi razliku izmedju oporavka i nastavka poslovanja i gašenja organizacije. 42% organizacija izvještava da im je, nakon početnog pada, efikasno upravljanje kriznom situacijom pomoglo da izadju jači nego što su bili prije krize.

Statistika pokazuje da se većina organizacija koja nema izgrađen sistem upravljanja kriznim situacijama nikada ne oporave od negativnih uticaja kriznih situacija. COVID 19 će imati negativan uticaj na većinu organizacija, ali one koje budu u stanju da bolje apsorbuju udarac i izađu iz trenutne situacije u boljem stanju od konkurencije, će imati dugoručnu prednost. Međutim, trenutni problem je što trenutno postoji mali broj menadžera treniran za poslovanje u ovoj kritičnoj oblasti.

Teme webinara:

Webinar je fokusiran na upoznavanje sa osnovnim konceptima i alatima upravljanja kriznim situacijama i uključuje praktične modele za prepoznavanje, stabilizaciju i kontolu poslovanja u kriznim situacijama uključujući:

Priprema i izbjegavanje kriznih situacija;

Prepoznavanje kriznih situacija;

Priprema planova za rješavanje kriznih situacija;

Upravljanje kriznom situacijom;

Ponašanje menadžera u kriznim situacijama;

Krizna komunikacija;

Svaka kriza ima kraj, pripremite se za nastavak poslovanja.

Webinar je namijenjen:

Ovaj webinarje namjenjen svim nivoima menadžera i zaposlenika koji su uključeni u ključne segmente poslovanja i čije vještine će doći do izražaja tokom rješavanje kriznih situacija.

Predavači

damir transparent

Damir Karamehmedović, dipl.ecc
Damir je većinu karijere proveo na rukovodećim pozicijama u finansijskom sektoru. Kao član Uprave Raiffeisen Banke zadužen za Operacije i IT direktno je bio odgovoran za upravljanje troškovima, odobravanje investicija i konačan profit. Trenutno je suvlasnik i direktor firme Inposis d.o.o Sarajevo, istovremeno radeći kao Senior konsultant u oblasti menadžmenta i IT-a. Tokom svoje bogate poslovne karijere završio je niz stručnih i specijalističkih usavršavanja iz oblasti finansija, strateškog menadžmenta, upravljanja promjenama i upravljanja ljudskim resursima.

safet tran

Mr. sc. Safet Zečević
Safet profesionalnu karijeru počinje na poslovima prodaje i marketinga u preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Nakon toga, nastavlja s radom u Raiffeisen Banci gdje obavlja niz rukovodećih funkcija povezanih s prodajom i upravljanjem operacijama. Za vrijeme rada u banci stekao je visokospecijalizirana znanja iz strateškog menadžmenta, upravljanja projektima, unaprjeđenja poslovnih procesa i upravljanja ljudskim resursima. Akademsko obrazovanje je stekao u Sjedinjenim Američkim Državama i Engleskoj. Trenutno je izvršni direktor u firmi Integrirani poslovni sistemi d.o.o. koja pruža usluge poslovnog savjetovanja u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a.

Cijena

Kotizacija za učešće na webinaru Upravljanje kriznim situacijama iznosi 195,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 155,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 125,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:

Učešće na webinaru putem Microsoft Teamsa
Dokumentacija i nastavni materijali u elektronskoj formi
Potvrdu o učešću na seminaru

Vrijeme održavanja webinara

Vrijeme: 05. maja, 10-15h

Platforma za održavanje webinara: Microsoft Teams, nije potrebna instalacija kod polaznika, registrirani polaznici dobivaju link za uključenje u webinar.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

Izjave polaznika

Cjelovit i poučan seminar sa konkretnim primjerima popraćenim još konkretnijim prijedlozima za unaprijeđenije ličnih vještina. Iskrene preporuke!

Hamza Okanović
inMotion d.o.o.

Jako kreativno izlaganje od strane gospodina Mladena i gospodina Emira. Njihovi savjeti diraju u samu srž naših problema i smatram da nakon ovog seminara moj pristup poslu i rezultati će biti znatno efikasniji. Hvala od srca i želim vam sve najbolje.

Admir Ališehović
inMotion d.o.o.

Cjelokupan sadržaj seminara je savršeno prilagođen ciljanoj grupi. Odlična interakcija između predavača i polaznika tokom cijelog seminara.

Amela Musić
inMotion d.o.o.

Cjelokupni utisak za seminar Finansijski kontroling je odličan. Predavač Damir Sokolović je na veoma interesantan način, kroz svoje izlaganje uspio da ja kao polaznik seminara povežem pojedine procese u svojoj firmi tj. da ih bolje razumijem.

Selma Ahmetović
PBH Technologies d.o.o.

Jako dobro pripremljen seminar sa akcentom na bitne segmente kontrolinga. Veoma dobro ukomponovana praktična primjena.

Berina Oruč Mirvić
Robot General Trading Co d.o.o.

Seminar Finansijski kontroling je bio vrlo koristan. Predavač je vrlo zanimljiv, u objašnjavanju koristi primjere iz prakse što olakšava razumijevanje samog predavanja.

Sanja Stjepanović
Sarajevska berza - burza

Seminar Finansijski kontroling je bio odličan! Damir Sokolović veoma dobro pripremljen predavač sa realnim pogledom na proces poslovanja. Sve pohvale za kompletnu organizaciju seminara!

Armin Gadžo
Gadžo Comerc d.o.o.

Reference

SYS Company d.o.o. je bosanskohercegovačka IT kompanija osnovana 1999. godine. Od samog osnivanja, etablirao se kao istinski value added distributer sa ciljem da svojim partnerima i korisnicima pruži najveći mogući kvalitet proizvoda i usluga, što je i danas osnovna odlika kompanije.

Naše višegodišnje iskustvo u distribuciji, analizi poslovnih i IT procesa, te implementaciji IT rješenja smo sticali kako kod malih, tako i kod srednje velikim i enterprise kompanijama unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Izvrsnost je ono što nas istinski pokreće. Vodeću poziciju na tržištu gradimo na stručnosti našeg prodajnog i inžinjerskog kadra, praćenju postojećih i kreiranju novih trendova na IT tržištu, kao i na pružanju podrške poslovnim procesima i sistemima naših partnera i korisnika.

Naša misija je razvijanje povjerenja i partnerstva, a naš primarni zadatak je razvijanje potražnje za proizvodima i rješenjima svojih principala, te profesionalnim uslugama našeg iskusnog inžinjerskog tima. Na tom putu konstantno investiramo u razvoj i oplemenjivanje tržišta, podstičući razumijevanje cjelokupnih rješenja od strane partnera i krajnjih korisnika.

SYS Company 1999. godine postao je autorizirani Cisco Systems distributer za Bosnu i Hercegovinu, da bi već u drugoj godini poslovanja dobili status autoriziranog Microsoft distributera za Bosnu i Hercegovinu. Distribucijski portfolio širimo 2003. godine, kada smo upotpunili našu ponudu sa infrastrukturalnim rješenjima kompanije Rittal, dok smo 2007. godine započeli saradnju i sa francuskim proizvođačem rješenja za besprekidno napajanje Infosec.

Prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine postajemo autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa kompletnim Dell Technologies value portfoliom.

2017. godinu započinjemo sa distribucijom proizvoda iz scanning and printing portfolia Honeywell, još jednog svjetski poznatog proizvođača, da bismo krajem 2018. godine potpisali distributerski ugovor sa još jednim svjetskim liderom, ovaj put na polju video-nadzora, kontrole pristupa i video-prezentacijske opreme, Dahua Technology.

Posebno smo ponosni da 2019. otvaramo vrata SYS Company edukacijskog centra sa 4 moderno opremljene sale kapaciteta 80 mjesta. SYS Company edukacijski centar svojim će polaznicima omogućiti pohađanje inovativnih IT i poslovnih edukacija čiji se programi temelje na višegodišnjem iskustvu naših konsultanata u implementaciji vodećih tehnologija u različitim granama industrije.

Budite na vrijeme informisani o našim uslugama i akcijama.

Prijavite se na našu mailing listu: