fbpx

PRIJAVA NA SEMINAR 12. decembar - SYS Company edukacijski centar Organizacija firme u tri etape

Organizacija firme u tri etape

Sve što ste oduvijek željeli znati o organizaciji firme, a niste imali koga da pitate ili od velikog broja obaveza niste bili u prilici posvetiti se tom pitanju, saznajte na interaktivnom seminaru “Organizacija firme u tri etape“.

Kojim putem krenuti i kako organizovati reorganizaciju firme tema je interaktivnog seminara.

Ako ste u situaciji da ste rukovodilac ili radite u privatnoj kompaniji:

koja je doživjela nagli razvoj

 ili je došla u fazu stagnacije

koja je u situaciji da ima poteškoće sa završavanjem poslova i zadataka

u kojoj se poslovi završavaju “na mišiće” i tako dan za danom

 u kojoj se dešavaju greške na običnim stvarima koje koštaju novca, vremena i živaca

onda je ovaj seminar za Vas.

Na seminaru ćemo raditi sljedeće:

I korak
Analiza stanja u firmi: kako analizirati, koje su to tehnike i na koji način. Upoznati ćete se sa praktičnim primjerima analize kroz različite industrije: konkretne stvari iz prakse.
Praktično će se preći i metodologija za dobijanje što jasnije slike o stanju društva.

II korak
Pravljenje plana reorganizacije i ustroja firme, te rad na otklanjanju (Q).
U ovom dijelu ćete naučiti kako se pravi plan reorganizacije firme, koji je redoslijed pravljenja plana, te koji su prioriteti. Prezentirati će se na primjerima slučajeva iz prakse iz različitih industrija kako se utvrđuje, planira reorganizacija i kako se ista realizira u praksi.

III korak
Upravljanje promjenama u reorganizaciji i istrajavanje na dostizanju postavljenih ciljeva.
U ovom dijelu će se prezentirati problemi sa kojima ćete se suočavati u samom procesu promjena unutar firme i koja su to praktična rješenja koja vam mogu pomoći da postignete svoj cilj. Sama reorganizacija u firmi koja radi i djeluje i koja treba da ostvaruje profit jeste, a i nije, jednostavan proces.

Kroz seminar će vas voditi stručnjak za krizni menadžment i reorganizaciju firmi Afrim Hajdari, koji će kroz primjere iz prakse obraditi teme:

 Način pravljenja interne kontrole firme

 Pravljenje plana aktivnosti

 Organizacija provođenja promjena unutar firmi

 Praćenje efekata realizacije

 Upravljanje promjenama

Teme seminara:

Interni audit

 Kako se priprema analiza firme?

 Koji su to koraci koji prethode analizi? Upoređivanje zakonskog okvira sa željenim okvirom definisanim od strane vlasnika firme do  komparacije sa stvarnim stanjem firme.

 Konkretni primjeri od pravnog, finansijskog, operativnog do prodajnog nivoa.

Izvještaji i plan

 Osnovni elementi izvještaja po organizacijskoj strukturi.

 Kako se priprema izvještaj, kako se pravi plan otklanjanja neusklađenosti, te priprema za usvajanje istog od strane naručioca usluge.

Implementacija

 Koji su to koraci u implementaciji. Šta Vas sve očekuje i na šta treba da obratite pažnju. tzv. “tunelski vid” i fokus na cilj, kako postići takav pristup. Koji su problemi u implementaciji.

 Teme će biti obrađene kroz primjere iz prakse i zajedničku diskusiju.

Seminar je namijenjen:

Vama ukoliko osjećate potrebu za reorganizacijom i nalazite se u ulozi vlasnika, direktora, menadžera, internog revizora onda ćete kroz ovaj seminar dobiti uvid koje su to aktivnosti koje trebate provesti da bi mogli početi da se bavite stvarnim poslom i ostvarivanjem profita, a manje vremena da provodite u „gašenju požara“.

Predavač

afrim

Afrim Hajdari

Konsultant za privredna Društva u oblasti organizacije i razvoja poslovanja, sa preko 10 godina iskustva na kontroli i upostavi administrativnih poslova u različitim institucijama i organizacijama, certificirani auditor kvalitete ISO 9001:2000, certificirani interni revizor za privredna Društva.

Afrim Hajdari je gradio svoje poslovno i stručno iskustvo na različitim dužnostima i u različitim industrijama i to:

 Građevinske firme

 TV medij

 NVO

 Firma specijalizirana za prodaju sportske opreme (brendovi Adidas, Nike itd.)

 Firma specijalizirana za prodaju bijele i crne tehnike

 Firma specijalizirana za autoindustriju

 Firma specijalizirana za grafičku industriju, te outdoor oglašavanje

Pozicije koje je obnašao su:

 rukovodilac marketinga

 rukovodilac općih poslova

 pomoćnik direktora

 direktor

 izvršni direktor

 interni auditor kvalitete

 interni revizor za privredna društva

 savjetnik uprave itd.

Uvijek se bavi poslovima reorganizacije i prodaje bez obzira na industriju i poziciju.

Trenutno je izvršni direktor u firmi u segmentu grafičke industrije sa zadatkom reorganizacije Društva i razvoja poslovanja.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Organizacija firme u tri etape iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 02. decembra 2019. godine iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 315,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:

 Učešće na seminaru
 Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi
 Materijal za pisanje
 Potvrdu o učešću na seminaru
 Osvježenje na pauzama i zajednički ručak

Mjesto i vrijeme održavanja seminara

SYS Company edukacijski centar

Adresa: Zmaja od Bosne 12C (Kubus C), 71000 Sarajevo

Vrijeme: 12. decembar, 09-16h

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

Izjave polaznika

Seminar Finansijski kontroling je bio vrlo koristan. Predavač je vrlo zanimljiv, u objašnjavanju koristi primjere iz prakse što olakšava razumijevanje samog predavanja.

Sanja Stjepanović
Sarajevska berza - burza

Cjelokupni utisak za seminar Finansijski kontroling je odličan. Predavač Damir Sokolović je na veoma interesantan način, kroz svoje izlaganje uspio da ja kao polaznik seminara povežem pojedine procese u svojoj firmi tj. da ih bolje razumijem.

Selma Ahmetović
PBH Technologies d.o.o.

Jako kreativno izlaganje od strane gospodina Mladena i gospodina Emira. Njihovi savjeti diraju u samu srž naših problema i smatram da nakon ovog seminara moj pristup poslu i rezultati će biti znatno efikasniji. Hvala od srca i želim vam sve najbolje.

Admir Ališehović
inMotion d.o.o.

Seminar Finansijski kontroling je bio odličan! Damir Sokolović veoma dobro pripremljen predavač sa realnim pogledom na proces poslovanja. Sve pohvale za kompletnu organizaciju seminara!

Armin Gadžo
Gadžo Comerc d.o.o.

Cjelokupan sadržaj seminara je savršeno prilagođen ciljanoj grupi. Odlična interakcija između predavača i polaznika tokom cijelog seminara.

Amela Musić
inMotion d.o.o.

Jako dobro pripremljen seminar sa akcentom na bitne segmente kontrolinga. Veoma dobro ukomponovana praktična primjena.

Berina Oruč Mirvić
Robot General Trading Co d.o.o.

Cjelovit i poučan seminar sa konkretnim primjerima popraćenim još konkretnijim prijedlozima za unaprijeđenije ličnih vještina. Iskrene preporuke!

Hamza Okanović
inMotion d.o.o.

Reference

SYS Company d.o.o. je bosanskohercegovačka IT kompanija osnovana 1999. godine. Od samog osnivanja, etablirao se kao istinski value added distributer sa ciljem da svojim partnerima i korisnicima pruži najveći mogući kvalitet proizvoda i usluga, što je i danas osnovna odlika kompanije.

Naše višegodišnje iskustvo u distribuciji, analizi poslovnih i IT procesa, te implementaciji IT rješenja smo sticali kako kod malih, tako i kod srednje velikim i enterprise kompanijama unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Izvrsnost je ono što nas istinski pokreće. Vodeću poziciju na tržištu gradimo na stručnosti našeg prodajnog i inžinjerskog kadra, praćenju postojećih i kreiranju novih trendova na IT tržištu, kao i na pružanju podrške poslovnim procesima i sistemima naših partnera i korisnika.

Naša misija je razvijanje povjerenja i partnerstva, a naš primarni zadatak je razvijanje potražnje za proizvodima i rješenjima svojih principala, te profesionalnim uslugama našeg iskusnog inžinjerskog tima. Na tom putu konstantno investiramo u razvoj i oplemenjivanje tržišta, podstičući razumijevanje cjelokupnih rješenja od strane partnera i krajnjih korisnika.

SYS Company 1999. godine postao je autorizirani Cisco Systems distributer za Bosnu i Hercegovinu, da bi već u drugoj godini poslovanja dobili status autoriziranog Microsoft distributera za Bosnu i Hercegovinu. Distribucijski portfolio širimo 2003. godine, kada smo upotpunili našu ponudu sa infrastrukturalnim rješenjima kompanije Rittal, dok smo 2007. godine započeli saradnju i sa francuskim proizvođačem rješenja za besprekidno napajanje Infosec.

Prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine postajemo autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa kompletnim Dell Technologies value portfoliom.

2017. godinu započinjemo sa distribucijom proizvoda iz scanning and printing portfolia Honeywell, još jednog svjetski poznatog proizvođača, da bismo krajem 2018. godine potpisali distributerski ugovor sa još jednim svjetskim liderom, ovaj put na polju video-nadzora, kontrole pristupa i video-prezentacijske opreme, Dahua Technology.

Posebno smo ponosni da 2019. otvaramo vrata SYS Company edukacijskog centra sa 4 moderno opremljene sale kapaciteta 80 mjesta. SYS Company edukacijski centar svojim će polaznicima omogućiti pohađanje inovativnih IT i poslovnih edukacija čiji se programi temelje na višegodišnjem iskustvu naših konsultanata u implementaciji vodećih tehnologija u različitim granama industrije.

Budite na vrijeme informisani o našim uslugama i akcijama.

Prijavite se na našu mailing listu: