fbpx

Azure

Azure je proširivo rješenje za pružanje infrastrukturnih i platformskih usluga koje sadrži kompletne mrežne infrastrukture, radna opterećenja i aplikacije. Dizajniran je da radi kao samostalna Microsoft Cloud usluga ili može biti konfigurisan da radi u hibridnom režimu, održavajući povezanost sa instalacijama u prostorijama preko nekoliko tehnologija jedinstvenog prijavljivanja.

Azure je orjentisan ka multi-platformskom paketu tehnologija koje mogu biti diretno kreirane i konfigurisane u Microsoft Cloud-u.

Zašto Azure?

Azure je dizajniran da maksimizuje Vašu pretplatu na cloud pružanjem trajnog pristupa Vašim ključnim virtuelnim mašinama u Microsoft data centrima. Uključen je kompletan skup konfiguracionih alata koji maksimizuju Vašu interakciju sa daljinskim okruženjem. Praktično, Vaša kompanija može da odluči da rastereti kompletnu infrastrukturu Microsoft Cloud rješenjima i da iskoristi ugrađenu pouzdanost ovih sadržanih rešenja.

Azure uključuje sveobuhvatan skup nesvakidašnjih rješenja i platformi koji mogu biti izgrađeni korišćenjem wizard-a, ali Vi takođe možete izabrati da upload-ujete svoje kompletno virtuelizovano okruženje u njega. U tom slučaju zadržavate svoja podešavanja i konfiguracije, korišćenjem mnogih redundantnih karakteristika koje Azure nudi kako bi obezbedio da je  Vaša infrastruktura sačuvana na internetu. Ključna prednost ovde je što imate kontrolu nad svojim podacima, dok se ona nalazi na visoko dosptupnim infrastrukturama. Stoga se mogu znatno smanjiti troškovi održavanja Vaših servera u prostorijama.

Microsoft Azure je Cloud platforma za izgradnju softverski definisanih data centara i Microsoft koncept Cloud servisa, koju čine: Platform as a Service (PaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) i Software as a Service (SaaS). Azure je “Pay as You Go” servis, na kojem možete zakupiti prostor i resurse za potrebe vašeg privatnog, javnog ili hibridnog Cloud-a. Na raspolaganju vam je plan resursa koje plaćate na mjesečnom nivou, prema količini zakupljenih virtuelnih resursa. Možete zakupiti virtuelnu mašinu (server) željenih kapaciteta, storidž prostor koji može čak biti i geo kolociran (na dva kontinenta) radi veće otpornosti na otkaze, izabrati operativni sistem, bazu podataka, razvojne alate, bekap servis, ili jednostavno zakupiti samo prostor za hosting web sajtova. Plaćate samo ono što realno koristite i to kao operativni trošak, ne vodeći računa o hardveru, mreži i bezbjednosti koji su uključeni kao servis. Interesuju vas samo performanse, odnosno SLA.

KONTAKT ZA MICROSOFT


Dalida Breški
Prodajni manager
Emir Hulusić
Voditelj edukacijskog centra
Email: emir@sys.ba
Ninela Čaušević
Asistent prodaje
Omar Kudović
Sistem inžinjer
Email: Omar@sys.ba
Edin Mekić
Sistem inžinjer
Alen Telibećirović
Sistem administrator
Email: alen@sys.ba