fbpx
Upravljanje poslovnim procesima u praksi
Slider

Upravljanje poslovnim procesima u praksi

Kroz webinar će vas voditi Damir Karamehmedović i Safet Zečević, stručnjaci za upravljanje poslovnim procesima.

Datum održavanja: Četvrtak, 12.11.2020.

Webinar je ograničen na 15 učesnika!

Svrha interaktivnog webinara je upoznavanje polaznika s praktičnim i teorijskim osnovama upravljanjamapiranjamjerenja i izvještavanja o funkcionisanju poslovnih procesaUpravljanje poslovnim procesima (eng. Business Process Management, BPM) je disciplina koja integriše strategiju i ciljeve organizacije sa očekivanjima klijenata fokusirajući se na end-to-end procese.

Istraživanje koje je izvršio McKinsey, pokazuje da 85% izvršnih direktora smatra da su poslovni procesi ključni faktor koji utiču na zadovoljstvo klijenta. Nadalje, upravljanje poslovnim procesima je preduslov za sve incijative vezane za transformaciju poslovanja, uključujuči investicije u informacione sisteme, automatizaciju, digitalizaciju, uvođenje novih proizvoda, izmjene poslovnih modela, kao i upravljanja troškovima poslovanja. Nažalost, mnoga preduzeća preskaču ovaj korak i nespremni realizuju promjene koje na kraju ne daju očekivane rezultate. Gubitak efikasnosti koji direktno proizilazi iz neadekvatnog upravljanja poslovnim procesima se procjenjuje na 30%.

Bilo da ste zaposlenik, menadžer određene funkcije ili preduzeća, znanja iz upravljanja poslovnim procesima stečena na ovom interaktivnom webinaru će vas pripremiti za izazove na koje ćete sigurno naići u karijeri. Pripremićemo vas da proces posmatrate kao cjelinu u koju su uključene različite funkcije preduzeća, da prepoznajete slabe tačke u procesu, da na osnovu metrike procesa znate da li je proces dobar ili ga treba unapređivati.

Operativni problemi koji proizilaze iz neadekvatnog upravljanja poslovnim procesima su:

Loše pripremljene pretpostavke za transformaciju poslovanja (automatizacija, digitalizacija, AI, upotreba cloud rješenja, SMART tehnologija i uređaja itd.)

Nejasna slika cjelokupnog procesa;

Nejasne uloge u procesu;

Konflikti i rivalstvo među funkcijama;

Slaba usmjerenost na kupce (unutrašnje i vanjske);

Loša komunikacija;

Nedovoljna spremnost na promjene;

Postojanje nepotrebnih uskih grla;

Konfliktni ciljevi i akcije između različitih odjela;

Organizacijske promjene dovode do lokalnih poboljšanja koja mogu, ali obično nemaju očekivani uticaj na rezultate poslovanja.

Navedeni problemi potaknuli su posmatranje preduzeća kao skupa procesa. Takav pristup donosi mnoge prednosti:

Jasno definisane aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost za kupce;

Lako prepoznavanje aktivnosti koje se mogu automatizovati, digitalitirati ili na drugi naćin poboljšati;

Bolju usmjerenost na kupca;

Utvrđivanjem granica procesa, kao i kupaca i dobavljača procesa, postiže se bolja komunikacija i bolje razumijevanje zahtjeva;

Smanjenje nepotrebnih gubitaka upravljajući kompletnim procesom koji se izvodi kroz više odjela, a ne upravljajući pojedinim odjelima;

Svaki proces ima ključne pokazatelje izvedbe/učinka (KPI), a njihovo praćenje osigurava usmjerenje na mogućnosti za poboljšavanje i spremnost na promjene.

Fokusirani smo na prijenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj interaktivni webinar imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Teme webinara:

Osnove proces-menadžmenta i procesne organizacije;

Mapiranje poslovnih procesa (AS-IS situacija);

Analiza procesa;

Kontrola procesa i izvještavanje.

Webinar je namijenjen:

Ovaj interaktivni webinar je namijenjen za zaposlenike i menadžere koji su trenutno ili će u budućnosti raditi na unapređenju trenutnog poslovanja organizacije. Navedeno uključuje zaposlenike koji rade u procesima, vlasnike procesa, menadžere, poslovne analitičare, tehnologe, IT specijaliste, projekt menadžere koji će biti dio timova i gdje postoji potreba da savladaju vještine potrebne za upravljanje poslovnim procesima.

Predavači

damir transparent

Damir Karamehmedović, dipl.ecc

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1984. godine u 21. godini kao najmlađi student svoje generacije. Profesionalnu karijeru počinje u Energoinvest-Mjerni sistemi kao projektant informacionih sistema. Godine 1989. prelazi u Jugobanku Jubbanku dd Sarajevo, gdje započinje svoju dvadesetpetogodišnju karijeru u bankarstvu. U ovom periodu obnaša niz odgovornih rukovodećih funkcija u oblasti IT i operacija u Jugobanci, Sab Banci, Market Banci i Raiffesen Banci. U 2007. godini imenovan je za člana Uprave za operacije i IT u Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina, te na ovoj dužnosti ostaje do marta 2015. godine. Trenutno je suvlasnik i direktor firme Inposis d.o.o Sarajevo, istovremeno radeći kao Senior konsultant u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a.

Tokom svoje bogate poslovne karijere završio je niz stručnih i specijalističkih usavršavanja iz oblasti finansija, strateškog menadžmenta, upravljanja promjenama i upravljanja ljudskim resursima.

safet tran

Mr. sc. Safet Zečević

Profesionalnu karijeru počinje na poslovima prodaje i marketinga u preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Nakon toga, nastavlja s radom u Raiffeisen Banci gdje obavlja niz rukovodećih funkcija povezanih s prodajom i upravljanjem operacijama. Za vrijeme rada u banci stekao je visokospecijalizirana znanja iz strateškog menadžmenta, upravljanja projektima, unaprjeđenja poslovnih procesa i upravljanja ljudskim resursima. Trenutno je izvršni direktor u Integriranim poslovnim sistemima gdje se bavi poslovima poslovnog savjetovanja u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a.

Akademsko obrazovanje upotpunio boraveći i studirajući u Sjedinjenim Američkim Državama na The College of New Jersey gdje je diplomirao Poslovnu Administraciju sa specijalizacijom iz Menadžmenta. Akademsko obrazovanje je nastavio u Engleskoj gdje je magistrirao poslovnu administraciju na temu Strateškog upravljanja kvalitetom poslovanja. Trenutno priprema doktorsku disertaciju na temu ponašanja zaposlenika na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu.

Cijena

Kotizacija za učešće na webinaru Upravljanje poslovnim procesima u praksi iznosi 355,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 05. novembra iznosi 315,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 255,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:

Učešće na webinaru putem Microsoft Teamsa
Dokumentacija i nastavni materijali u elektronskoj formi
Potvrdu o učešću na webinaru

Mjesto i vrijeme održavanja:

Vrijeme: 12. novembar, 10-16h

Platforma za održavanje webinara: Microsoft Teams, nije potrebna instalacija kod polaznika, registrirani polaznici dobivaju link za uključenje u webinar.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

Izjave polaznika

Seminar Finansijski kontroling je bio odličan! Damir Sokolović veoma dobro pripremljen predavač sa realnim pogledom na proces poslovanja. Sve pohvale za kompletnu organizaciju seminara!

Armin Gadžo
Gadžo Comerc d.o.o.

Jako dobro pripremljen seminar sa akcentom na bitne segmente kontrolinga. Veoma dobro ukomponovana praktična primjena.

Berina Oruč Mirvić
Robot General Trading Co d.o.o.

Seminar Finansijski kontroling je bio vrlo koristan. Predavač je vrlo zanimljiv, u objašnjavanju koristi primjere iz prakse što olakšava razumijevanje samog predavanja.

Sanja Stjepanović
Sarajevska berza - burza

Jako kreativno izlaganje od strane gospodina Mladena i gospodina Emira. Njihovi savjeti diraju u samu srž naših problema i smatram da nakon ovog seminara moj pristup poslu i rezultati će biti znatno efikasniji. Hvala od srca i želim vam sve najbolje.

Admir Ališehović
inMotion d.o.o.

Cjelokupan sadržaj seminara je savršeno prilagođen ciljanoj grupi. Odlična interakcija između predavača i polaznika tokom cijelog seminara.

Amela Musić
inMotion d.o.o.

Cjelovit i poučan seminar sa konkretnim primjerima popraćenim još konkretnijim prijedlozima za unaprijeđenije ličnih vještina. Iskrene preporuke!

Hamza Okanović
inMotion d.o.o.

Cjelokupni utisak za seminar Finansijski kontroling je odličan. Predavač Damir Sokolović je na veoma interesantan način, kroz svoje izlaganje uspio da ja kao polaznik seminara povežem pojedine procese u svojoj firmi tj. da ih bolje razumijem.

Selma Ahmetović
PBH Technologies d.o.o.

Reference

SYS Company d.o.o. je bosanskohercegovačka IT kompanija osnovana 1999. godine. Od samog osnivanja, etablirao se kao istinski value added distributer sa ciljem da svojim partnerima i korisnicima pruži najveći mogući kvalitet proizvoda i usluga, što je i danas osnovna odlika kompanije.

Naše višegodišnje iskustvo u distribuciji, analizi poslovnih i IT procesa, te implementaciji IT rješenja smo sticali kako kod malih, tako i kod srednje velikim i enterprise kompanijama unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Izvrsnost je ono što nas istinski pokreće. Vodeću poziciju na tržištu gradimo na stručnosti našeg prodajnog i inžinjerskog kadra, praćenju postojećih i kreiranju novih trendova na IT tržištu, kao i na pružanju podrške poslovnim procesima i sistemima naših partnera i korisnika.

Naša misija je razvijanje povjerenja i partnerstva, a naš primarni zadatak je razvijanje potražnje za proizvodima i rješenjima svojih principala, te profesionalnim uslugama našeg iskusnog inžinjerskog tima. Na tom putu konstantno investiramo u razvoj i oplemenjivanje tržišta, podstičući razumijevanje cjelokupnih rješenja od strane partnera i krajnjih korisnika.

SYS Company 1999. godine postao je autorizirani Cisco Systems distributer za Bosnu i Hercegovinu, da bi već u drugoj godini poslovanja dobili status autoriziranog Microsoft distributera za Bosnu i Hercegovinu. Distribucijski portfolio širimo 2003. godine, kada smo upotpunili našu ponudu sa infrastrukturalnim rješenjima kompanije Rittal, dok smo 2007. godine započeli saradnju i sa francuskim proizvođačem rješenja za besprekidno napajanje Infosec.

Prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine postajemo autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa kompletnim Dell Technologies value portfoliom.

2017. godinu započinjemo sa distribucijom proizvoda iz scanning and printing portfolia Honeywell, još jednog svjetski poznatog proizvođača, da bismo krajem 2018. godine potpisali distributerski ugovor sa još jednim svjetskim liderom, ovaj put na polju video-nadzora, kontrole pristupa i video-prezentacijske opreme, Dahua Technology.

Posebno smo ponosni da 2019. otvaramo vrata SYS Company edukacijskog centra sa 4 moderno opremljene sale kapaciteta 80 mjesta. SYS Company edukacijski centar svojim će polaznicima omogućiti pohađanje inovativnih IT i poslovnih edukacija čiji se programi temelje na višegodišnjem iskustvu naših konsultanata u implementaciji vodećih tehnologija u različitim granama industrije.

Budite na vrijeme informisani o našim uslugama i akcijama.

Prijavite se na našu mailing listu: