Upravljanje promjenama

U današnje vrijeme organizacije su suočene sa stalnim, kompleksnim promjenama koje istovremeno utiču na različite funkcije i poslovne segmente. Samo one organizacije koje paralelno i efikasno upravljaju sa više značajnih promjena mogu ostvariti sve svoje strateške ciljeve i rezultate. Sistemska i planska implementacija promjena u mnogome povećava uspjeh. Istraživanja pokazuju da su organizacije sa izgrađenim sistemom upravljanja promjenama šest puta efikasnije u ostvarivanju svojih poslovnih ciljeva.

Poboljšanje organizacionih sposobnosti upravljanja promjenama je kompleksan zadatak, koji u suštini predstavlja izmjenu procesa implementacije i odnosa zaposlenika prema očekivanim promjenama. Devet od deset top menadžera smatra da je upravljanje promjenama jedna od kritičnih vještina za uspjeh organizacije. U osnovi zaposlenici su ti koji moraju nešto promijeniti u svom radu kao posljedica realizacije promjene. Ako se individualno zaposlenici ne mogu nositi sa promjenama, ako ne mogu prihvatiti nove načine rada, incijative su osuđene na propast. Jedan od osnovnih zadataka nosioca promjena je da pomognu zaposlenicima da što lakše prebrode tranziciju na novi način rada.

Upravljanje promjenama predstavlja strukturirani pristup uvođenju promjena u organizaciji na način koji olakšava zaposlenicima lakše prihvatanje promjena i prelazak sa starog na novi način rada. Organizacije koje imaju izgrađen sistem upravljanja promjenama kao i educirane voditelje promjena efikasnije se nose sa ovakvim problemima.

Teme sminara:

 Razumjevanje organizacijskih promjena

 Definisanje strategije za upravljanje promjenama

 Uloge i odgovornosti menadžera i zaposlenika u upravljanju promjenama

 Upravljanje promjenama na nivou pojedinca, tima i organizacije

 Faze životnog ciklusa implementacije promjene

 Zadobijanje povjerenja i podrške za implementaciju promjena

 Upravljanje oponentima promjena

Cilj seminara:

Upoznavanje učesnika sa menadžerskim vještinama i alatima koji se koriste za upravljanje promjenama, a koje će im omogućiti efikasno uvođenje promjena s ciljem lakšeg prihvatanja i implementacije na svim organizacionim nivoima. Kroz predavanja, grupni rad na vježbama, diskusije i razmjenu znanja i iskustva, učesnici će se upoznati sa:

 razlozima i posljedicama promjena

 uticajem promjena na zaposlenike i organizaciju

 ulogama i odgovornostima učesnika

 mogučim reakcijama učesnika na promjene i metodama upravljanja neželjenim ponašanjem učesnika

 najvažnijim elementima komunikacije tokom promjena

 upotrebom adekvatnih motivacijskih alata

 najčešćim greškama u realizaciji promjena

Seminar je namijenjen:

Seminar je namijenjen višem i srednjem menadžmentu, zaposlenicima koji direktno učestvuju u realizaciji promjena, vlasnicima malih i srednjih kompanija, te svima koji žele licne sposobnosti, učinkovitost i odnose s drugima podići na višu razinu.

Predavači

0 (2)

Damir Karamehmedović, dipl.ecc

Damir je većinu karijere proveo na rukovodećim pozicijama u finansijskom sektoru. Kao član Uprave Raiffeisen Banke zadužen za Operacije i IT direktno je bio odgovoran za upravljanje troškovima, odobravanje investicija i konačan profit. Trenutno je suvlasnik i direktor firme Inposis d.o.o Sarajevo, istovremeno radeći kao Senior konsultant u oblasti menadžmenta i IT-a. Tokom svoje bogate poslovne karijere završio je niz stručnih i specijalističkih usavršavanja iz oblasti finansija, strateškog menadžmenta, upravljanja promjenama i upravljanja ljudskim resursima.

Untitled-1

Mr. sc. Safet Zečević

Safet profesionalnu karijeru počinje na poslovima prodaje i marketinga u preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Nakon toga, nastavlja s radom u Raiffeisen Banci gdje obavlja niz rukovodećih funkcija povezanih s prodajom i upravljanjem operacijama. Za vrijeme rada u banci stekao je visokospecijalizirana znanja iz strateškog menadžmenta, upravljanja projektima, unaprjeđenja poslovnih procesa i upravljanja ljudskim resursima. Akademsko obrazovanje je stekao u Sjedinjenim Američkim Državama i Engleskoj. Trenutno je izvršni direktor u firmi Integrirani poslovni sistemi d.o.o. koja pruža usluge poslovnog savjetovanja u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Upravljanje promjenama iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 19. oktobra 2019. godine iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 315,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:

 Učešće na seminaru
 Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi
 Materijal za pisanje
 Potvrdu o učešću na seminaru
 Osvježenje na pauzama i zajednički ručak

Mjesto i vrijeme održavanja seminara

SYS Company edukacijski centar

Adresa: Zmaja od Bosne 12C (Kubus C), 71000 Sarajevo

Vrijeme: 24. oktobar, 09-16h

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

Izjave polaznika

Seminar Finansijski kontroling je bio odličan! Damir Sokolović veoma dobro pripremljen predavač sa realnim pogledom na proces poslovanja. Sve pohvale za kompletnu organizaciju seminara!

Armin Gadžo
Gadžo Comerc d.o.o.

Cjelokupni utisak za seminar Finansijski kontroling je odličan. Predavač Damir Sokolović je na veoma interesantan način, kroz svoje izlaganje uspio da ja kao polaznik seminara povežem pojedine procese u svojoj firmi tj. da ih bolje razumijem.

Selma Ahmetović
PBH Technologies d.o.o.

Seminar Finansijski kontroling je bio vrlo koristan. Predavač je vrlo zanimljiv, u objašnjavanju koristi primjere iz prakse što olakšava razumijevanje samog predavanja.

Sanja Stjepanović
Sarajevska berza - burza

Jako dobro pripremljen seminar sa akcentom na bitne segmente kontrolinga. Veoma dobro ukomponovana praktična primjena.

Berina Oruč Mirvić
Robot General Trading Co d.o.o.

Cjelokupan sadržaj seminara je savršeno prilagođen ciljanoj grupi. Odlična interakcija između predavača i polaznika tokom cijelog seminara.

Amela Musić
inMotion d.o.o.

Jako kreativno izlaganje od strane gospodina Mladena i gospodina Emira. Njihovi savjeti diraju u samu srž naših problema i smatram da nakon ovog seminara moj pristup poslu i rezultati će biti znatno efikasniji. Hvala od srca i želim vam sve najbolje.

Admir Ališehović
inMotion d.o.o.

Cjelovit i poučan seminar sa konkretnim primjerima popraćenim još konkretnijim prijedlozima za unaprijeđenije ličnih vještina. Iskrene preporuke!

Hamza Okanović
inMotion d.o.o.

Reference

SYS Company d.o.o. je bosanskohercegovačka IT kompanija osnovana 1999. godine. Od samog osnivanja, etablirao se kao istinski value added distributer sa ciljem da svojim partnerima i korisnicima pruži najveći mogući kvalitet proizvoda i usluga, što je i danas osnovna odlika kompanije.

Naše višegodišnje iskustvo u distribuciji, analizi poslovnih i IT procesa, te implementaciji IT rješenja smo sticali kako kod malih, tako i kod srednje velikim i enterprise kompanijama unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Izvrsnost je ono što nas istinski pokreće. Vodeću poziciju na tržištu gradimo na stručnosti našeg prodajnog i inžinjerskog kadra, praćenju postojećih i kreiranju novih trendova na IT tržištu, kao i na pružanju podrške poslovnim procesima i sistemima naših partnera i korisnika.

Naša misija je razvijanje povjerenja i partnerstva, a naš primarni zadatak je razvijanje potražnje za proizvodima i rješenjima svojih principala, te profesionalnim uslugama našeg iskusnog inžinjerskog tima. Na tom putu konstantno investiramo u razvoj i oplemenjivanje tržišta, podstičući razumijevanje cjelokupnih rješenja od strane partnera i krajnjih korisnika.

SYS Company 1999. godine postao je autorizirani Cisco Systems distributer za Bosnu i Hercegovinu, da bi već u drugoj godini poslovanja dobili status autoriziranog Microsoft distributera za Bosnu i Hercegovinu. Distribucijski portfolio širimo 2003. godine, kada smo upotpunili našu ponudu sa infrastrukturalnim rješenjima kompanije Rittal, dok smo 2007. godine započeli saradnju i sa francuskim proizvođačem rješenja za besprekidno napajanje Infosec.

Prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine postajemo autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa kompletnim Dell Technologies value portfoliom.

2017. godinu započinjemo sa distribucijom proizvoda iz scanning and printing portfolia Honeywell, još jednog svjetski poznatog proizvođača, da bismo krajem 2018. godine potpisali distributerski ugovor sa još jednim svjetskim liderom, ovaj put na polju video-nadzora, kontrole pristupa i video-prezentacijske opreme, Dahua Technology.

Posebno smo ponosni da 2019. otvaramo vrata SYS Company edukacijskog centra sa 4 moderno opremljene sale kapaciteta 80 mjesta. SYS Company edukacijski centar svojim će polaznicima omogućiti pohađanje inovativnih IT i poslovnih edukacija čiji se programi temelje na višegodišnjem iskustvu naših konsultanata u implementaciji vodećih tehnologija u različitim granama industrije.

Budite na vrijeme informisani o našim uslugama i akcijama.

Prijavite se na našu mailing listu: